4281 RAKYAT MALAYSIA DARI MESIR SUDAH TIBA DI TANAH AIR

Sehingga ini seramai 4,281 rakyat Malaysia telah berjaya dibawa pulang dari Mesir, termasuk 451 orang yang tiba di KLIA dengan penerbangan Malaysia Airlines MH8031 pada 2.20 pagi tadi.
Seramai 268 warga Malaysia dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Changi di Singapura dengan menaiki penerbangan Saudi Airlines SV 838 pada pukul 3.30 petang ini, menurut jurucakap Kementerian Luar kepada Bernama Jumaat.
Beliau berkata pendaratan di Lapangan Terbang Antarabangsa Changi adalah kerana syarikat penerbangan itu tidak mempunyai perkhidmatan ke Malaysia.
"Bas yang disediakan untuk membawa rakyat Malaysia dari Changi akan berhenti di perhentian bas di Larkin, Johor, Melaka Central, Seremban dan Universiti Putra Malaysia di Serdang" katanya.
Seramai 100 orang lagi rakyat Malaysia dibawa pulang dengan pesawat C-130 Tentera Udara Diraja Malaysia yang mendarat di Pangkalan TUDM di Subang pada 3 petang ini.
Kerajaan melancarkan Ops Piramid untuk membawa rakyat Malaysia, kebanyakannya pelajar disebabkan keadaan yang meruncing di Mesir

0 comments:

 
Copyright © LITTLE ROCKSTAR