4

CARA BUAT LAJUKAN BROADBAND YANG ABES LIMIT

entry nih klu translate dlm BI-HOW TO MAKE BROADBAND WHICH EXCEED LIMIT MORE FAST??(btul x??)hahaha


pic google


trik nih buleh digunakan untuk modem MAXIS ,CELCOM & DiGi...haha
aku dah pernah try buat..ade la perubahan speed bila dah smpai limit bandwitch..

okey2..tanpa waste time follow dis step ea..ngeh3

1)click START
2)pastu click kt RUN
3)pastu kt RUN tu,tulis cmd

4)pastu akan kuar satu window baru
5)pastu terus type mende nih..ipconfig/all
6)pastu cari ip address lappy korg(xp),win 7(ipv4)-cari y modem adapter bband anda..

7)pastu type ping (no ip address or modem bband anda) -t
8)example:: ping 121.134.164.126 -t pstu enter..
9)pastu akan kuar ping anda akan brgerak non stop...then selesai

nak lagi detail with gmbr bg mudah faham klik jer BUDAK BOTAK BLOG




0

HAPPY BESDAY TO MY MOM

entry nih agak spesel bagi someone..arini 27 Januari,genaplah umo my mom yg ke 47..agak muda kn..hehe..

trlalu bnyk jgk pgorbanan my mom pada saya..lebih2 lagi time study kt UTM KL JALAN SEMARAK..bukan sbab xdpt loan tapi ade problem ngn PTPTN (>,<)
 tiap2 mnggu mesti my mom bank-in duit kt CIMB or Bank Islam..yela duk kt kl bnyk kne gune duet kn..heee

pAPEpun one day,segala jasa my mom akan ku balas dengan hasil usaha aku..xlame lagi konvo ak kt Skudai..hehe...xtaw lagi nk futher study or terus cari kije..hehe

hope my mom always hepy and may allah bless you..u are like shooting star...so proud have my mom like u...




♥ 27th JANUARY..░H░A░P░P░Y░ ** ░B░I░R░T░H░D░A░Y░ TO MY MOM PN JAMILAH BINTI SIDEK.."She is BEAUTIFUL,she is STRONG,she is LOVING,she is BEST,she is CARING,she is my HEROIN ♥
0

Panduan Dan Tips Nak Buat Maksiat!!

 entry nih aku buat bukan untuk galakkan maksiat tapi baca dlu point kat bawah nih ea..memang sangat menarik..aku baca 3 kali baru faham maksud point nih..memang terbaik ahh..seyes insaf babe..haha

Suatu hari ada seorang lelaki yang menemui Ibrahim bin Adham. Dia berkata, “Wahai Aba Ishak! Selama ini aku gemar bermaksiat. Tolong berikan aku nasihat.”

Setelah mendengar perkataan tersebut Ibrahim berkata, “Jika kamu mahu menerima lima syarat dan mampu melaksanakannya, maka bolehlah kamu melakukan maksiat.”

Lelaki itu dengan tidak sabar-sabar bertanya, “Apakah syarat-syarat itu, wahai Aba Ishak?”

Ibrahim bin Adham berkata, “Syarat pertama, jika kamu bermaksiat kepada Allah, jangan memakan rezekinya.”

Mendengar itu dia mengenyitkan kening seraya berkata, “Dari mana aku mahu makan? Bukankah semua yang ada di bumi ini rezeki Allah?” “Ya!” tegas Ibrahim bin Adham. “Kalau kamu sudah memahaminya, masih mampukah memakan rezekinya, sedangkan kamu selalu berkeinginan melanggar laranganNya?”

Syarat yang kedua,” kata Ibrahim, “Kalau mahu bermaksiat, jangan tinggal di bumiNya!”

Syarat ini membuat lelaki itu terkejut setengah mati. Ibrahim kembali berkata kepadanya, “Wahai Abdullah, fikirkanlah, apakah kamu layak memakan rezekiNya dan tinggal di bumiNya, sedangkan kamu melanggar segala laranganNya?” “Ya! Anda benar.” kata lelaki itu.

Dia kemudian menanyakan syarat yang ketiga. Ibrahim menjawab, “Kalau kamu masih mahu bermaksiat, carilah tempat tersembunyi yang tidak dapat terlihat olehNya!”

Lelaki itu kembali terperanjat dan berkata, “Wahai Ibrahim, ini nasihat macam mana? Mana mungkin Allah tidak melihat kita?” “Ya, kalau memang yakin demikian, apakah kamu masih berkeinginan melakukan maksiat?” kata Ibrahim.

Lelaki itu mengangguk dan meminta syarat yang keempat. Ibrahim melanjutkan, “Kalau malaikat maut datang hendak mencabut rohmu, katakanlah kepadanya; Ketepikan kematianku dulu. Aku masih mahu bertaubat dan melakukan amal soleh.”

Kemudian lelaki itu menggelengkan kepala dan segera tersedar, “Wahai Ibrahim, mana mungkin malaikat maut akan memenuhi permintaanku?” “Wahai Abdullah, kalau kamu sudah meyakini bahawa kamu tidak boleh menunda dan mengundurkan datangnya kematianmu, lalu bagaimana engkau boleh lari dari kemurkaan Allah?”

“Baiklah, apa syarat yang kelima?

Ibrahim pun menjawab, “Wahai Abdullah kalau malaikat Zabaniyah datang hendak mengiringmu ke api neraka di hari kiamat nanti, jangan engkau ikut bersamanya.” Perkataan tersebut membuat lelaki itu insaf. Dia berkata, “Wahai Aba Ishak, sudah pasti malaikat itu tidak membiarkan aku menolak kehendaknya.”

Dia tidak tahan lagi mendengar perkataan Ibrahim. Air matanya bercucuran. “Mulai saat ini aku bertaubat kepada Allah.” katanya sambil terisak-isak.


  amacam??pndapat anda??5 syarat sebelum berani nk buat maksiat..entri nih aku ambil dari blog MEH BUAT MAKSIAT

0

BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA...TANAH TUMPAHNYA DARAHKU

woww entry nih buat aku smngt gilerr..td time aku blogwalking,trjumpe satu blog psal defence malaysia..MILITARY MALAYSIA...

time usha2 isi blog nih tjmpe satu menarik gilerr..PASKAL MALAYSIA TAWAN LANUN SOMALIA.
dramatik x..baca dlu entr blog tuh ea..haha





PASKAL MASUK MEDIA ANTARABANGSA

*Akhbar  yang berpengkalan di Israel iaitu ynetnews dengan judul : Malaysian navy foils hijack attempt in Gulf 

*Akhbar dari Turki iaitu seanews dengan judul : Malaysia navy frees hijacked tanker “MT Bunga Laurel”

*Sebuah agensi keselamatan maritim, Neptune Maritime Security yang berpengkalan di United Kingdom turut menyiarkan kejayaan pasukan ini dalam laman web mereka

*Suratkhabar India iaitu HindustanTimes menyiarkan berita penuh kejayaan komando Malaysia itu hari ini.
*Stesten TV dari Amerika Syarikat, Foxnews turut menyiarkan berita kejayaan ini.

*Akhbar WashingtonExaminer
*BBC news dengan tajuk : Malaysia navy foils ship hijack attempt, seizes pirates


antara media antarabangsa yang salute kt PASKAL MALAYSIA..aku nak tawu cane reaksi indonsial selepas kejayaan ini..dorg suka sngt kutuk negara kita...


PASKAL MALAYSIA...SALUTE
0

UNEXPECTED INFO FROM ME (>,<)

INFO YANG MENARIK GILERR

 entry nih paling pendek...xder mase nk taip panjang2..try dis info..memang mujarab...keh3

Ambil 2 digit (dr belakang) tahun anda dilahirkan + umur anda pd tahun ini=JAWAPANNYA 111...klu salah tu maknanya anda cuba utk menipu diri sendiri....hehehe

contoh:1989(tahun anda dilahirkan)
            2011(tahun sekarang)
                22(umur anda sekarang)

             89+22=111


0

SUMPAH AKU XNK MAKAN SPAGETI

benda nih dah lama ak nk share..fveret dish kt umah ialah spageti..tapi aku sorg jer la..adik bradek aku sume xlayan italian food..keh3

tapi yang xbest nya,aku ade trime emel dr sorg...lebih kurg cmni la bunyinye:sngaja aku highligt largest..kih3
  
   
Semalam,setelah memasak nasi, udang goreng dan etc. Anak saya nak makan mee speghetti. Memandangkan bahan-bahannya semua cukup, saya pun masakkanlah. Bila speghetti dah selesai dimasak, anak saya Kamal pun bertanya, umi daging kecil yang masin sedikit itu daging apa? Si abang Salim pun jawab rasanya macam keju balls......dikunyah rasa asin-asin.

Anak saya Kamal makan sampai dua pinggan, sedap sangat spegetti Ummi masak dan kebetulan pula memang favouritenya, saya cuma sepinggan kecil sekadar nak rasa. Setahu saya sauce speghetti biasanya tomato dan kadang-kala ada mushrooms tetapi yang ini lain sedikit......

saya pun bergegas ke dapur, pergi lihat botol sauce yang diberi nama Italian Sausage for Speghetti keluaran PREGGO made in USA ..







Ligat mata baca label pada botol, hati dah tak sedap, tekak rasa mual macam orang hamil.
Tiba-tiba terlihat INGREDIENTS: tomato,bla-bla,bla-bla..... ... pork minced meat!

Astaghfirullaahalaziim......... saya masak speghetti dan saucenya mengandungi babi. Yang dah termakan babi semuanya terperanjat!

Yang nak diet anak perempuan Maryam dan adik lelaki Muhammad terselamat kerana mereka makan nasi. Kuah sauce spegetti dengan kualinya sekali saya buang..

Yang tertelan spegetti babi terludah-ludah kesal tak sudah. Semoga Allah ampun dosa kerana alpa untuk membaca ingredients sebelum membeli. Saya kira sauce tomato manalah ada taruh daging babi........ 


kata orang tua-tua mimpi makan daging babi nak dapat REZEKI tapi kalau makan bukan dalam mimpi apa nak jadi? 40 hari doa tidak dikabulkan Allah andainya makan benda-benda haram.

ASTAGHFIRULLAAHALAZIIM. Siapa-siapa ada air zam zam mintalah sedikit, saya nak bersihkan perut yang termakan babi...... tolonglah sampai sekarang rasa jijik dan mual. Taubat tak nak masak spegetti lagi.

tq to tokwan

p/s::check dlu ingredients b4 buy sumtink..(>,<)


 
0

ANTARA BLOG POLITIK YANG SELALU AKU SINGGAH..LAYANNN

entry nih simple jer..line maxis broadband slow coz bill bulan lepas ngn bulan nih blom smpai.nih mesti kije maxis wat slow speed internet..ish3...

arini aku nk share blog mane yang slalu aku terjahh..kira tiap kali aku on9 mesti blog nih aku bukak..kira wajib la..sbab tuh ak biler on9 4 jam belum tentu cukup..keh3

1) GAP(BLOG POLITIK NO 3 DI MALAYSIA



 2 )BRO RBF

 3)BLACK ANT.

 4)APA YANG TERSIRAT

 5)THE UNSPINNER

 6)BRO KP

 7)SAYUTI OMAR



 8)MPP

9)MY BFF

10)PARPUKARI
0

DOWNLOAD FILEM BOX OFFICE 2010 NGANGKUNG RELEASED..(>,<)

haha entry nh ak amik dari blog mmber ak...filem ngangkung da redy untuk di download..haha
sbelum tuh bace siket sinopsis cter NGANGKUNG



nk taw brape kutipan pecah wayang ngangkung..klik mstar on9..kalah babe citer adnan sempit..haha
tp satu persamaan jer..hero dia org same iaitu sam shaheizy..gud jobs bro..haha 

kosmo pics


click sini untuk download ngangkung NGANGKUNG 2010(4 parts)
credit n thanx 4 teamarysz
0

GIMIK KHAYALAN DR.ROZMEY???haha

adooii dr rozmey memang suke bikin kecoh kn...aritu canang 1malaysia,filem dia akan box-office smpai rm 40 juta...ngahahaha..

dpt idea wat benda nh pas usha blog nihh nasri

ni statement dia sbelum 2 alam di tayangkan.berlagak taik kucing..haha FILEM TERBAIK 40 TAHUN
tapi wartawan plak bg coment brani..cayalahhh...2 ALAM CAM HARAM...




y nih plak bukti yang dr.rozmey nk buat jugak laman web sosial y namenye dRbook..kah3
kire pesaing JIKA FB DITUTUP 15 MAC 2011 ...cm haram jer idea kn..spe la nk guna..keh3
sekian..anda view gmbar bawah ni pstu nilai sendiri...


0

KEMENANGAN LAGU 'SAMPAH' DIPERTIKAIKAN (>',<)

entry ni khas untuk sis ana raffali...pape pun bagi aku,kemenangan ana raffali adalah rezeki dia..biarlah..dia pon ade bakat menyanyi dan jadi komposer kn..lagu tolong ingatkan aku best ape..mendayu2..

hidup indie band..LONG LIFE ANA RAFFALI ,,YOU ARE THE BEST



credit to mstar pics



credit to mstar

 click sini KEMENANGAN ANA RAFFALI DIPERTIKAIKAN..mcm2 ragam

click sini REAKSI ANA RAFFALI
0

MALAYSIA AKAN HARAMKAN BLACKBERRY??(>,<)

entry nih ak create coz ade dlm internet kecoh  psal kerajaan nk condemn blackberry..xkn xtaw ape itu blackberry??kuno sungguh..haha..

click sini LINK BLACKBERRY...BB nih org kate gadget semasa y mesti dimiliki oleh muda mudi..BB nih bnyk kegunaan kan..leh mudahkan kije kite..hrga pon not bad laa..haha

tahun lepas kecoh KERAJAAN SAUDI ARABIA nk haramkan servis BB di negara dorg..alasan dorg senang jer..BB leh ancam keselamatan negara..ape jadahnya woiiiii...ish3

anti BB??omaigod


wlaupun ak xmnat BB nih tapi ak rase BB nih agk style kn..tapi ak lagi suka iphone..ahaha
y nih plak klau nk taw specs BB..click BB CURVE

y nk condemn BB kerajaan arab..tapi KERAJAAN MALAYSIA guane plop??haha
y nih statement rasmi kerajaan mengenai penggunaan BB di malaysia..




94

SUKA DUKA ANA RAFFALI MENANG AJL 25

entry nih agk spesel siket sempena malam anugerah AJL 25 smlm...dr dulu ak memang sokong indie singer/band..smlm ak sokong B.U.N.K.F.A.C.E ,ANA RAFFALI pastu H.U.J.A.N..

tapi barisan juri smlm cm m.nasir,pacai ngn acis sepakat nk pilih lagu ANA RAFFALI-TOLONG INGATKAN AKU sebagai JUARA MUTLAK AJL 25 sekaligus membawa pulang wang tunai RM35k..haha

tapi cm bangangnya ade gk org xpuas ati si ana nih menang AJL..klik sini ..hahaa
okey skang kte layan siket bio si ana raffali ini...





Bio Ana Raffali:

Nama Penuh:Ana Nur Hidayah Mohd Raffali

Nama Komersial:Ana Raffali

D.O.B: 4 November 1985

Tempat Lahir:Kuala Lumpur

Adik Beradik: Anak ke sembilan daripada 11 beradik

Karier:Penyanyi dan penggubah lagu

Album:Ketika Aku Kecil

Lagu Popular: Hujang Bunga di Kuala Lumpur, Tolong Ingatkan Aku

Pendidikan: Pemegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan TESL (Kepujian), Universiti Teknologi Mara (UiTM)


2

FACEBOOK AKAN TUTUP OPERASI 15 MAC 2011??

entry nih paling aku suka..memang hot lerr..pioneer facebook,Mark Zuckerberg tgh plan nk tutup operasi facebook mulai 15 mac 2011..mesti terkezutt kan..haha

tapi entah lerr..bia betoi si mark ni..xkn dia xtaw nilai facebook skang bernilai 45 BILION US DOLLAR.
mybe sebab mark zuckerberg da kaya gilerr kot..harta pon RM43 BILION...kan best mark nih jadi abg angkat ak..ahhahaa..

skang nih total fb users dah melebihi 500juta...wowww..bayangkan kalau facebook nih negara,kira fb ler negara ketiga terbesar selepas china dan india..hahaha

my step-bro..haha
okey..nih ler bukti nape si mark nih nk sngt tutup fb..dlm artikel nih dia ade beri sebab munasabab nape beria-ria nk offlinekan terus fb..hahaha

please remove all private pics,info,video and everything in ur acc fb..makaseyhh


PALO ALTO, CA, 8 Jan –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased. 

nih plak link source fb y ak dapat..betul atau tidak ak xsure..kalu buleh,mark zurkenberg wariskan empayar facebook kt ak laaa..hahaha


gmbar mark ngn gf dia..presillia chan..org thailand..

40 PEOPLE MOST RICH IN MALAYSIA 2010..MANA MELAYU??

enrtry ni ak saje2 update di pagi hari nih..saje nk wat gempak..yela spe xnk jadi kaya kn..ak pon same
laaa..spe xnk keliling dunia,ade kete sport,rumah bungalowww...hahaha

list nih ak dpt time ak usha2 website..antara contoh web y femes pasal org kaya ni ialah FORBES..
web ni die slalu wt research spe paling kaya,paling berkuasa dan artis paling berpengaruh...

try usha2 list org paling kaya kt MALAYSIA...usha jgk spe org melayu a.k.a islam skali..tgk berapa ramai..(>,<)

1. Robert Kuok (Kuok Empire, Shangri La, Wilmer International etc)= $10 billion
2. Ananda Krishnan (Maxis, Astro)=$7.2 billion
3. Lee Shin Cheng (IOI Group)=$5.5 billion
4. Teh Hong Piow (Public Bank)=$3.5 billion
5. Lee Kim Hua & family(Genting Berhad, widow of late Lim Goh Tong)= $3.4 billion
6. Quek Leng Chan (Hong Leong Group, Guoco Group)=$2.4 billion
7. Yeoh Tiong Lay & family (YTL Corp)=$2.1 billion
8. Syed Mokhtar Al-Bukhary (MMC, Johor Port, Malakoff)=$1.8 billion
9. Vincent Tan (Berjaya Group)=$1.3 billion
10. Tiong Hiew King (Rimbunan Hijau)=$1.1 billion

11. Azman Hashim (AmCorp Group, formerly Arab-Malaysia)=$700 million
12. William H. J. Cheng (Lion Group, Parkson)=$660 million
13. Lee Swee Eng (KNM Group)=$495 million
14. Ong Beng Seng (Hotel Properties Ltd, Natsteel)=$470 million
15. Lim Kok Thay (son of late Lim Goh Tong, Genting Berhad)=$345 million
16. Vinod Sekhar (Petra Group, known for its Green Rubber Global)=$320 million
17. Lee Oi Hian (Kuala Lumpur Kepong or KLK)=$300 million
18. Yaw Teck Seng (Samling Group)=$295 million
19. Anthony Fernandes (AirAsia, Tune Hotels)=$290 million
20. Mokhzani Mahathir (Kencana, authorized Porsche importer son of former permier Mahathir)=$285 million

21. Kamarudin Meranun (AirAsia, Tune Hotels, Tony Fernandess lover *grin*)$280 million
22. Jeffrey Cheah (Sunway Group)=$275 million
23. Lee Hau Hian (Batu Kawan, KLK, brother of Lee Oi Hian)=$250 million
24. Chong Chook Yew (Selangor Properties, widow son is MD now)=$245 million
25. Yaw Chee Ming (Samling Group, son of Yaw Teck Seng)=$240 million
26. G. Gnanalingam (Westports Malaysia)=$230 million
27. Lim Wee Chai (Top Glove, worlds largest rubber gloves manafacturer)=$200 million
28. Kua Sian Kooi (Kurnia Asia, insurance)=$195 million
29. Lau Cho Kun (Malaysian Mosaic)=$185 million

30. Abdul Hamed Sepawi (Ta Ann, timber conglomerate)=$180 million
31. David Law Tien Seng (Australian iron ore MidWest, T.S. Law Holdings)=$165 million
32. Tiah Thee Kian (TA Enterprise)=$163 million
33. Liew Kee Sin (SP Setia)= $160 million
34. Ahmayuddin bin Ahmad (Westports Malaysia)=$155 million
35. Eleena Azlan Shah (Gamuda largest individual shareholder)=$150 million
36. Lin Yun Ling (Gamuda founder and MD)=$145 million
37. Ong Leong Huat (OSk Group)=$130 million
38. Lim Thian Kiat (former head of Multi-Purpose)=$115 million
39. Khoo Kay Peng (MUI, U.K. retailer Laura Ashley)=$110 million
40. Nazir Razak (Bumiputra Commerce Holdings)=$100 million



y nih plak lagu tema org kaya..bestt dohh lagu nih..hahaa

 TRAVIS MCCOY
0

FAKTA:SUNNAH DAN DIET RASULLULAH S.A.W

Nak diet paling simple,murah,selamat,berkesan??xyahh dah guna rx-lite or jus mate 5...hahaha..
Ustaz Abdullah Mahmood mengungkapkan,Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya karena pandai menjaga makanannya sehari-hari. Insya Allah kalau anda ikut diet Rasullullah ini, anda takkan menderita sakit perut ataupun keracunan makanan.

Jangan makan SUSU bersama DAGING

Jangan makan DAGING bersama IKAN

Jangan makan IKAN bersama SUSU

Jangan makan AYAM bersama SUSU

Jangan makan IKAN bersama TELUR

Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD

Jangan makan SUSU bersama CUKA

Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH :- KOKTEL

* CARA MAKAN

* JANGAN MAKAN BUAH SETELAH MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKANLAH BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.

* TIDUR 1 JAM SETELAH MAKAN TENGAH HARI.

* JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . BARANG SIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.

* Nampak memang sulit.. tapi, kalau tak percaya... cobalah..... ......... ......... ......... ...

* Pengaruhnya tidak dalam jangka pendek.... Akan berpengaruh bila kita sudah tua nanti.

* Dalam kitab juga melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.

* Nabi pernah mencegah kita makan ikan bersama susu. karena akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh ilmuwan yang menemukan bahwa dalam daging ayam mengandung ion+ sedangkan dalam ikan mengandung ion-, jika dalam makanan kita ayam bercampur dengan ikan maka akan terjadi reaksi biokimia yang akan dapat merusak usus kita.

* Al-Quran Juga mengajarkan kita menjaga kesehatan spt membuat

* amalan antara lain:

* Mandi Pagi sebelum subuh, sekurang kurangnya sejam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap kedalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk..

* Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air es) setiap pagi. Mujarabnya Insya Allah jauh dari penyakit (susah mendapat sakit).

* Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (yaitu sujud sekurang kurangnya semenit setelah membaca doa). Kita akan terhindar dari sakit kepala atau migrain. Ini terbukti oleh para ilmuwan yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang tersebut.

* Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menemukan bahwa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, yaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan) Wassalam...

* Sama-samalah kita mengamalkannya. ......

* WallahuA'lam

Sabda nabi,Ilmu itu milik Allah, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikan insya Allah... Allah akan menggandakan 10 kali kepadanya...petikan dari dietrahsia nabi..
0

PENYOKONG MALAYSIA DI GELORA BUNG KARNO!!!

entry nih buat ak patriotik dengan TANAH TUMPAHNYA DARAHKU...ak mmang salute abes dengan sorg rkyat malaysia nih...ingt lagi kan pasal round 2 match MALAYSIA vs INDONSIAL..wlaupun di STADIUM GELORA BUNG PORNO penuh dgn laskar merah putih,ade lagi seorang pnyokong MAS yg berani mati..

kite imbas kmbali berite ini..klik SINI ...dr 90ribu pnyokong indonsial,terselit seorang hardcore malaysia..haha
ak mmang salute abess laaa ngn mamat nih....

nk taw spe??jeng..jeng...ini fb dia..cabron del MUndo ..add la die..ngh femes nihh..hahaha
ak tringin nk jadi mcm die nih..hardcore fanz malaysia...nice bro..

nih ak nk promote blog die..dlm nih ade detik2 dia tiba di jakarta pastu prgi stadium GBK..siap ade gmbar lagi bukti dia slah seorang rakyat malaysia d situ..usha la blog die..lyannnn...klik I STAND AND GIVE MY SALUTE TO HIM
0

DENGAR RADIO ONLINE...XYAH MASUK WEBSITE DAH..(>_<)

entry nih ak dapat idea pas ak selongkar satu website tapi dah lupe ape namenye,,
mule2 ak try xleyh mybe line tenet slow...

3 ari lepas ak try bukak balek,tibe2 jer dpt dgr radio hitfm.
besh jgk kn bukak2 fb smbil2 dgr radio..haha

xyah dahh bzir elektrik,bukak lappy ngn radio..kire mende nih 2 in 1..haha
 ok2...skang juz click link rAdio On9

p/s::pilih jer nk dgr radio mane..pstu loading jap pastu layannnnn -;D
0

FREE KASPERSKY ANTIVIRUS 6 MONTHS FOR MALAYSIAN

bende nih dah lame ak nk share tapi skang baru ade mase nk gtaw..haha
entry nih fakta..bukan tipu..key y diberi adalah GENUINE..

mengapa kaspersky??klik SINI..
dulu  gune gak kaspersky nih tapi my lappy jadi berat..

ok tanpa waste my time,sebelum tuh anda mesti ade accout fb
pastu anda search/click name nih malaysiaitfair
pastu click 'like"

pastu anda akan nampak icon 'free kaspersky"..pastu follow die pnye instruction..semudah ABC..haha
xpun kalau xmau pening,klik jer link nih untuk keterangan lanjut...KAV 2011 GENUINE


0

SAJAK KHAS UNTUK WANITA BERGELAR IBU (>_<)


Yang kau panggil wanita

Bukanlah struktur utuh

Taman permainan tersohor

Yang menerima membatu

Pemberontak kaku



Yang kau panggil wanita

Bukanlah guni pasir

Digubah dan dilangir

kemudian dicambuk

Berdebu berhabuk



Yang kau panggil wanita

Bukanlah serapan

Yang tak bisa meluahkan

Impian harapan

Tekad wawasan



Yang kau panggil wanita

Adalah seorang pejuang sebenar

Yang mengekang kejanggalan demi kemuliaan

Yang membenteng kehitaman dengan senyuman

Yang pasti

meluluhkan keegoan dengan keindahan

mencairkan api dengan kelembutan

menepis kesepian dengan kebahagiaan

pemberi harapan

pemberi kekuatan



Yang kau panggil wanita

Memang airmatanya rapuh

Tetapi tempat lelaki berteduh..


Sajak ini adalah hasil nukilan Cikgu Noor Hasnah Adam dari Kota Singa ya
0

FAKTA MENGENAI MALAYSIA-TANAH TUMPAHNYA DARAHKU

JALUR GEMILANG KEBANGGAANKU

 Malaysia

Jumlah Populasi (Banci 2010) -27 565 821

Total Penduduk Lelaki -14 112 667
 Total Penduduk Wanita-13 453 154


Mengikut Bancian 2010 Jabatan Statistik Malaysia,Kadar kesuburan ialah 2.17 %...Jumlah isi rumah pula ialah 6 396 174.,Negeri Selangor mencatatkan jumlah penduduk yang tertinggi iaitu 5 411 324..Putrajaya pula mencatatkan total penduduk terendah iaitu 67 694

p/s::hehe maknanye nisbah penduduk Malaysia ialah 1 lelaki untuk 2 wanita..Siapa cakap lelaki di sini pupus??saya bantah sekeras-kerasnya..haha

 

2

WELCOME TO MY BLOG..-;D

mengikut fakta yang rasmi,kt malaysia nih ade 500ribu blog..bayangkan betapa banyaknyer blogger kt luar sana..so biler sye join pastu created blog nih mksudnye sye lah org ke 5000001 blogger..haha

memang tiap kali sye on9,bende pertama sye bukak adelah blog..xkehsa la blog politik,military,jiwang,food % beverages sume sye bace..hehe


ape yang best pasal blog??adoii soklan budak tadika..blog la cpt update kalau psal isu semasa,gambar2 xder kt mainstream newspaper kn..citer2 pon best..haha

SIAPE PUNYE BLOG NIH?

~juz col me .K.I.D @ F.B.I
~sweet 22 years
~alumni UTM
~ordinary boy*blushing

~addicted internet since 2007

@@be my follower and coment...PEACE NO WAR
 
Copyright © LITTLE ROCKSTAR